Dykning Thailand

Snorkling: Thailand är ett land som har bra koraller och rev. Det är en underbar känsla att dyka i det turkosa havet och visa den övertäckta värld av de marina organismer. Dykning erbjuds av många aktörer och företag för en rimlig summa. Om du kallar dig en veritabel backpacker, kan du knappast inte komma hem utan att ha dykt på några av Thailands vackra dykplatser och du hittar många dykanordnare inte minst PADI-center.

Bra stränder i Thailand

Railay Beach, Thailand: Railay Beach är inte lättillgänglig. Men det är fortfarande den mest populära stranden i Thailand på grund av dess vackra kalkstensklippor och alla idrotter som pågår. Från bergsklättring till parasailing, denna plats vänder sit till alla ”äventyrsjunkies”. Det är också en bra plats för dykning, eftersom det är ett rikt marinliv. Vattnet är genomskinlig och klar sikt.

Ta Pho Beach, Thailand: Ta Pho Beach rekommenderas – bäst för sina palmer, lugn och dess kritvita sandstränder med bra mat. Men de har få sportanläggningar.

Phuket: Den kinesisk-portugisiska distriktet Phuket påminner är rätt exploaterat. Bland de kända stränderna är Kata, Karon och Bang Tao. Du kan också ta dig till Phi Phi Island.
Marina reservat se: www.phuket.net.

Thailändska gulfen
Söder om Bangkok ligger detta stora hav med Koh Samui (kokosnötsön). Det bästa sättet att besöka är med flyg från Bangkok, resan tar drygt en timme. Ön har en hel del infrastruktur, men också utmärkta platser för dykning.

 

Korallreven och klimatförändringarna

Korallreven är hem till mer än 4000 arter av fisk och tusentals andra växter och djur, dessa rev skyddar närliggande stränder mot storm erosion och våg skada; och utan dessa stränder skulle skrumpna, tillsammans med antalet turister. Djur som man kan få se bland korallerna är bläckfiskar, havsormar och sjöstjärnor Tyvärr har mycket av korallerna dött och på bara några år har antalet havssköldpaddor i Thailand minskat med ungefär hälften. En del koraller har blekt och nästa steg är att de tappar sin färg och dör. Oftast är det korallerna som är i ytan som är döende medan det kan vara bättre längre ner.

Ekoturism i Pattaya

Pattaya Pakarang Halv Submarine och Pirom ubåt i Pattaya har byggt en verksamhet kring ekoturism, som fastställts av International Ecotourism Society (TIES) grundades 1990.

Ubåtar istället för dykning?
Det hela börjar med en 8 km båtresa ut till ubåtsplattformar till havs, nära Koh Sak & Koh Lan, passagerare går ombord från Laem Bali Hai Pier i Pattaya. Då antingen en timmes åktur ombord på en semi-sub eller full sub tar alla i revet korrekt.

En semi-sub är en båt som går långt under vattnet, men har ett fönster som visar alla underverk man kan förvänta sig, och lite till.
En ubåten dyker över 25 meter, vilket ger alla en närmare titt på livet nedan.

Båda turer ger dig en in-your-face upplevelse bland några av Thailands bästa korallrev, som lyckligtvis för den lokala ekonomin, är fortfarande i utmärkt skick.

Pirom Submarine (www.thaisubmarine.com) vars kontor ligger på 311/7, Mu 10, Pattaya Tai Road.
Pattaya Pakarang Halv Submarine har ett lokalt administrativt kontor på 125 Soi 4, Beach Road, North Pattaya.

Jomtien Beach ligger strax söder om Pattaya och är separerad från den huvudsakliga delen av staden med Pratumnak Hill. Detta är främst ett bostadsområde som är fyllt med hotell, bungalows och lägenheter vid strandnära lägen. Jomtien Beach är också en utmärkt plats för vattensporter. Turister kan använda vattenskoter, åka parasailing och hyra små segelbåtar. Förutom finns det strax utanför Pattaya finns ögrupper. Vid tillämpning av turismen de smeknamn Near Island, Far island och Coral Island. Detta område, särskilt Far Island är känd för fantastisk dykning.

Temperaturen i Thailand

Thailand har ett fuktigt och tropiskt klimat där det finns tre årstider: sommar, mars till maj, med en medeltemperatur på 35 º C. monsun säsongen från juni till september.

Fakta om Thailand

Valuta Baht

Vaccin i Thailand

Se till att du har ett bra grundskydd mot polio, difteri, mässlingen och stelkramp. De flesta svenskar har detta grundskydd.

Utöver dessa rekommenderar vi att du tar vaccin mot:

  • Kolera (sprids genom mat och vatten)
  • Hepatit A (sprids genom dryck och mat)

Utöver dessa kan du eventuellt ta vaccin mot tufoid feber (sprids genom vatten och mat) och japansk encefalit (sprid genom myggor). Glöm inte heller myggnät, myggskydd, reseapotek och starkt solskyddsmedel.