Seychellerna – ett dykparadis

Seychellerna har består av 115 öar som ligger mellan 4° and 10° söder om ekvatorn med mängder av dykningsmöjligheter. Man hittar både inre öar med PADI anläggningar och yttre öar med korallrev. De inre öarna ligger nedsänkt i en bergskedja med fantastisk natur och det finns fantastiska stränder. Runt öarna finns överflöd av koraller och det finns fyra naturreservat.

Victoria är den största staden med 25 00 invånare.

North Island är en exklusiv ö där mycket är dyrt. Andra öar i ögruppen är Mahé, Praslin och La Digue. Det ökande intresset för dyknings resor innebär att det finns exklusiva båtar som Galatea som man kan åka med. Det finns många vrak speciellt i yttre öarna som erbjuder svårare dykning och det finns en legend om en beryktad skatt från piraten Olivier Levasseur.

Typer av undervattensliv:

Fisk livet är produktivt och ofta unikt på grund av skärgårdens isolering.

  • Valhaj
  • Rockor (Manta Ray)
  • Hammarhaj
  • Havssköldpaddor

Det är möjligt att dyka året runt. Seychellerna har 2 årstider den torra (maj till september) och fuktiga perioden (oktober till april). Man har regnperiod och monsunregn.

I december och januari, blåser det nordvästra vindar blåser men förhållandena är fortfarande ungefär samma som i de lugna perioderna, med undantag för större yta rörelse och viss lokal grumlighet.

Från maj till september vindarna är starkare och blåser sydöstlig. Temperaturen kan därmed sjunka under augusti med vattentemperaturer på runt 25 ° C. En våtdräkt på minst 4 mm är nödvändigt.

Dykare måste ta cert för att få dyka. Dock kan de som har förlorat eller glömt sina certifieringskort eller loggbok tillåtas att dyka med en Divemaster till ett maximalt djup på 12 meter, efter beslut av dykcentret.

Valuta: Seychell rupie

Mer information

http://diving-cruises.com
http://www.seychelles.travel
http://www.subios.com