Dykning i Indien

Dykning i Bengaliska viken är som att upptäcka en ny värld som aldrig existerat innan du dykt i det azurblå havet. Dykning handlar om att utforska en ny värld under den turkosblåa ytan. Indien är ett stort och fantastiskt land för den som vill pröva på dykning och snorkling.

Kända stränder i Indien

Agonda Beach, Goa, Indien: Goa är en känd smekmånadsställe och stränderna är berömda äver hela världen. Agonda Beach är inte den mest berömda stranden i Goa. I själva verket sätter en vanlig Goa resepaket större vikt vid äventyrsfyllda stränder på norra Goa. Men Agonda Beach som ligger i södra Goa sticker ut på grund av sitt lugn. Det är inte trångt och du slipper störande boskap eller herrelösa hundar.

I Goa finns Grand Island med flera dykplatser och kristallklart vatten och koraller. Du hittar även Netrani Island (duvön) med klart vattan och korallrev. Längre ut kan man få se knölval och späckhuggare.

Havelock Island, Andaman, Indien: Andamanerna har några fantastiska stränder som den vid Havelock Island. Det är en värld bort från världen. Att vara omsluten av ön, kommer denna plats att få dig att känna dig som om du har fått strandsatta på något konstigt och mystiska land. Denna plats är inte för lyx-sökare eftersom platsen inte skryta med exklusiva resorts. Men om du är ute efter lugn och en titt in i den lokala kulturen, då är det platsen för dig.
I Andaman hittar du dykplatser som The Wall på Havelock Island och Lighthouse Point.

Nyupptäckt vrak nära Chandrabhaga
Den internationella dykare, Shabir Bux har hittat 300 långt fartyg 55 meter under ytan nära Chandrabhaga. Man tror att det är ett 200 år gammalt örlogsfartyg. Den nya vrakdykning webbplatsen kommer sannolikt att locka fler turister som tar semester för dykning som skulle kunna ge ett välkommet uppsving i turismen till området.

Arrangörer

Kom och upptäck den färgstarka Sea Life i Indien med Adventure Tours i Indien