Dykfenor

Scuba fenor är en mycket viktig del av utrustningen som underlättar dykningen. De hjälper till att ta dig fram genom vattnet utan att behöva någon större ansträngning. De finns i ett antal varumärken som är gjorda i olika former, storlekar och material.DykfenorDykfenorna innebär att du tar dig lättare fram under dykningen och bladens styvhet och storhet har stor betydelse kring effektiviteten. Glöm inte att pröva dykfenorna samtidigt som du har dykarsockor på dig ifall du ska använda dem i kallare klimat.

Viktigt att tänka på när du köper dykfenor

  • Se till att passformen är skön
  • Ska du använda fenorna för vanlig dykning eller träningssimning
  • Vill du ha en helfotsfena. Om du har en stor vinkel mellan fotficka och blad avlastar du vristerna.
  • Vill du ha en hälremsfena? Fungerar bra om du reser mycket och fungerar med antingen våt eller torrdräktsboots.

Det finns olika dykfenor i olika modeller och hårdhetsgrad så se till att pröva ut fenor som passar dig. Du har vanliga sportdykningsfenor, fridykare har ofta bifenor och det finns även monofenor.

Dykfenor

Scubapro Seawing Nova

Denna prisbelönta fena ger kraft, acceleration och manövrerbarhet. Scubapro Seawing Nova har vunnit Popular Science magazine’s ”Best of What’s New” award, den ScubaLab Testers Choice award och internationellt erkända Red Dot Award för produktdesign.

Gjord av moderna Monprene och spotlighting som är 4:e generationens dykfena med ledade gångjärn som gör det möjligt för det vingformade bladet att pivotera och skapa dragkraft.