Dykdräkten som skyddar mot hajangrepp

Guardian skriver om en ”osynlig” hajdräkt som sägs skydda mot hajangrepp eftersom den har speciella mönster som gör att hajarna inte ser dräkten. Bland de stora utmaningarna är att konstruera en dykdräkt som är lätt och flexibel. Bland de första som konstruerade hajskyddsdräkter var Ron Taylor och Jeremiah Sullivan som var biolog som forskade på Scripps Institution of Oceanography som konstruerade en dräkt som vägde 6 kilo redan 1978.

Den nya dräkten lanseras i västra Australien i ett område där man haft 5 hajattacker under det senaste året. Det är forskare från University of Western Australia som tillsammans med Mitigation Shark Attack Systems (SAMS), har presenterat två nya våtdräkter som de säger kan rädda liv i vattnet.
Dräktarna bygger på upptäckten att hajar är färgblinda och man har därför designat dräkten att kamouflera en simmare i havet.

Läs mer på radiator.net

 

Osäker hajbur

Annars är ett rätt sjuk Youtube film den här filmen med Shaun Harrington som är ett av de mest korkade saker jag har sett någon göra när han dyker med en tigerhaj.

https://www.youtube.com/watch?v=nFt0Bmetq6w